NyhederByfesten 2010 ' set og sket'.


Lørdag 19.6.2010 - Årets Tovedag. Traditionen tro startede dagen med gratis morgenkaffe til de morgenfriske - sponseret af Danske Bank og Skovgårds Bageri. Kl. 9.00 åbnede de mange boder, hvor der blev gjort mange gode handler. Der var også mulighed for gevinst i tombolaen. Markedskroen kunne som altid servere dejlige grillstegte bøffer og pølser. Vejrguderne lod til at holde hånden over os - lige indtil boderne var lukket ned kl. 13.00 - så fik vi regn. Heldigvis var der opsat telt og Tøj Torvet var ikke sene til at rydde deres ekstra telt, så torvegæsterne kunne få tag over hovedet.
Regnen drillede også strømforsyningen - og der var lidt opstartsproblemer da årets store 'Bingo Banko' fest skulle løbe at stablen. Det lykkedes dog at få lyd - og der var jubel og præmieuddeling i torveteltet.
Trods stadig truende skyer på himlen blev der festet videre og mange havde slet ikke lyst til at gå hjem, da torvedagen sluttede kl. 16.00. (Se billeder fra torvedagen her)
Lørdag aften var der så igen bal for de unge med discotek: 'Endless'.

Onsdag 16.6.2010 - Hyggeaften med Thyra Frank. Der var fuldt 'telt' da Thyra Frank onsdag gæstede Agerbæk. Godt 200 gæster blev underholdt i små 2 timer af en veloplagt Thyra Frank, som på med sin nordjyske stædighed og humor fortalte, hvorledes det er lykkedes hende sammen med personalet på plejehjemmet 'Lotte'på Frederiksberg at skabe et hjem for 23 ældre beboere - et hjem hvor, de også selv gerne vil bo når de bliver gamle. Hun fortalte om 'kampene' dels mod fordomme og dels mod det offentlige system og bureuakrati og de 'benspænd' der har været undervejs.
Thyra Frank tror på et liv før døden og ikke míndst retten til en værdig alderdom. Helt pragmatisk udtaler Thyra Frank, at hun ønsker beboerne må ryge, drikke og elske sig ihjel. Det gør de også, bare ikke lige så hurtigt som på andre plejehjem, for beboerne på Lotte har en væsentlig højere levetid end gennemsnittet af plejehjem i Danmark.

I dag er 'Thyra Frank modellen' anerkendt som ledelsesstil i flere nordiske lande og senest har også Canada udvist stor interesse for den anderledes måde at behandle vores ældre i de sidste år af livet her på jorden. Et meget inspirerende foredrag som ikke kun var målrettet den offentlige ældre politik men også kunne sætte tanker i gang hos en hver anden, der har med ledelse og motivation af gøre.

Hyggeaftenen var desuden indeholdt en lille anretning, som delvis var sponseret af Agerbæk Hotel. (Se billeder fra hyggeaften her).

Tirsdag 15.6.2010 - U17 drenge vandt puljen
. Også drengene har leveret flotte resultater igennem sæsonen 2010. Tirsdag aften vandt de så pujen med en sejr på 3-2 over Spangsbjerg IF. Drengene skal hermed spille om det Jydske Mesterskab i weekenden 19.-20. juni.
Det nyoprykkede serie 4 hold spillede også på stadion og vandt overlegent 10-2.

Mandag 14.6.2010 - Cykelbanko
. 24 friske cyklister var mødt op til en cykeltur på 12 km rundt i lokalområdet af Agerbæk. Der blev krydset numre af undervejs og der var 3 heldige vindere med 1 række fuld på bankopladen.
U13 piger vandt puljen. Pigerne spillede mandag aften deres sidste puljekamp og vandt overlegent 5-0 over Nordenskov UIF. Søndag den 20. juni deltager pigerne i regionsfinalen i Billund. Det bliver spændende.

Søndag 13.6.2010 - Børne- og familiedag. For nogle forældre var det dagen der på. Til gengæld var stadion indrettet med aktiviteter for børn i alle aldersgrupper. Hos unglederne kunne man prøve kræfter på tid med en udfordrende 'glide-forhindrings-bane'. Hos spejdere kunne man dyste om at score mål med en vandslange og bage sine egne pandekager og åbent ild. Anette og Hans Henriks heste vækker altid begejstring især hos de mindre børn. Det er stort at komme højt til hest !
Kl. 14.00 var der dyst mellem gaderne - Lindealle, Blåbærvej, Østergade, Tranebærvej og Tjørnealle - var alle kampklare til de 3 discipliner: høvdingebold - ringo og puzzle-lagkage. Det var meget tæt men Lindealle løb af med den samlede sejr.
Så nærmede tiden sig som rigtige mange PIGER og drenge havde ventet på hele lørdagen. Nogle af pigerne havde slet ikke sovet om natten i bare spænding.... kl. 16.00 stod Jesper X-factor på scenen og det var stort. Han var i topform og sang alle de kendte sange fra X-factor showet, hvor han blev nummer 3. Han havde også tid til at skrive autografer efter sin optræden. 
Dagen sluttede med 150 spisende gæster i teltet. Køen var lang til soft-ice maskinen. En mindeværdig, aktiv og underholdende dag for alle aldre. Se billeder her.

Lørdag 12.6.2010 - Petanquestævne og Bal for de unge der er blevet ældre. Lørdag morgen mødtes petanquespillerne i Agerbæk SF samt et par stykker fra naboforeningerne. De fleste havde en rigtig hyggelig dag på petanqueanlægget, kun afbrudt af et veldækket sildebord og en lille en til halsen i teltet til frokost. 
Kl. 19.00 mødtes godt 100 feststemte gæster op til fællesspisning og dans i teltet. Aftenen startede med en menu fra Pia's Køkken - som altid dejlig kulinarisk oplevelse. Under spisningen var der indlagt underholdning med 'Michael Carøe' alias Hans Jørgen Pedersen som stod i spidsen for ' Så det synger'. Gitte Bechsgaard og Flemming Skov dystede i sangteksterne og klarede det rigtig fint - med hjælp fra publikum.
Efter underholdningen spillede Alley Cats op til dans og der blev festet igennem. Vores egne frivillige hjælpere havde fået fri og i stedet var NUIF mødt op med at hold til baren og serveringen. Tusind tak for hjælpen !. Se billederne her

Fredag 11.6.2010 - Serie 4 kampe og ungdomsbal i teltet. Det blev til en rigtig festlig aften i teltet og stemningen fik ekstra volumen, da det stod klart at Agerbæk SF Serie 4 (1) fra næste sæson skal spille i Serie 3. En sejr på 3-0 over Starup var nok, selvom der restere 1 kamp endnu.
Alley Cats leverede som sædvanlig super musik for enhver smag. Fra Fede Finn og Funnyboys over Gasolin til Rasmus Seebach m.fl. De unge mennesker havde en rigtig god aften med masser af dans og karokee-lignede stemning. For de frivillige hjælpere i entre, baren og på pladsen var det også en dejlig aften uden negative oplevelser.

Torsdag 10.6.2010 - Agerbæk løbet. Det var med en smule spænding at byfestudvalget gik aftenens Agerbæk løb i møde. Men det der startede som en lang dag med silende regn endte med at blive til perfekt løbevejr kl. 19.00. Der var 150 løbere i alt tilmeldt en af de 3 forskellige ruter: 3,9 km - 6 km eller 10,2 km.
Da alle var i mål, blev der uddelt medaljer til de bedste i hver gruppe børn m og k - unge m og k samt voksne m og k. Der var ca. 30 løbere fra Taulov Motion, som havde valgt at støtte Agerbæk løbet. De løb da også med mange medaljer. Se resultatoversigten her. Se billeder her.
Efter løbet var der traditionen tro sildebord til alle løbere, hvor der bliver talt løberesultater og hygget. Vores gæsteløbere fra Taulov Motion havde bestilt bord på Hovborg Kro, men synes stemningen i vores telt var så god, at de allerede har meddelt, de kommer igen næste år og så bliver de i teltet og spiser.
Tak til vores mange hjælpere på vandposterne og selvfølgelig vores næsten faste team i teltet, der sørger for registreringer og en professionel løbsafvikling.


Thyra Frank foredrag onsdag d. 16. juni


Som leder af plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, har Thyra Frank sat fokus på omsorg, respekt og livsglæde for stedets beboere ud fra en filosofi om "retten til en værdig alderdom" og "troen på et liv før døden"! Hun er blevet landskendt for at servere rødvin til maden og portvin til kaffen samt for at tage alle beboerne med på en årlig charterferie.

For hendes bedrifter og indstilling blev hun i 2008 kåret til "Ridder af Dannebrog".

Med udgangspunkt i hendes daglige virke som plejehjemsleder, er Thyra en yndet foredragsholder når emner som bl.a. arbejdsglæde og motivation er på dagsordnen. Under overskriften "Livsglæde og stjernestunder" giver Thyra inspirerende eksempler fra hendes dagligdag som leder, og det på en yderst humoristisk facon, der fastholder sine tilhører.


Agerbækløbet 2010 torsdag d. 10. juni

Agerbækløbet afvikles i år for 20. gang. Løbet starter fra byfesttelten på Agerbæk Stadion kl. 19.00. Som noget nyt vil der være en 'Løb for livet' rute på 3,9 km. Herudover 2 ruter på henholdsvis 6,2 km og 10,2 km. Har man ikke meldt sig til løbet forud kan det ske ved eftertilmelding på løbsdagen kl. 18.30.
Efter løbet serveres gratis sildebord m.m. til alle løbsdeltagere. Er du med som tilskuer kan du købe spisebillet til 40,00 kr. Der er diplomer til alle der gennemfører og der vil være præmier til vinderne i de enkelte aldersgrupper.
Løbssponsorer er: Spar, Købmandstorvet, Agerbæk og Andelskassen Sydvestjylland, Agerbæk. 


Bal for de unge på 40 ! lørdag den 12. juni kl. 19.00

Alley-Cats spiller denne aften op til en brag af en fest i teltet. Festen starter med fællesspisning kl. 19.00. Man kan selv medbringe madkurven,men vil man have helt fri kan der bestilles menu fra Pia's Køkken, som leverer en lækker byfestmenu til kun 140,00 kr. pr. kuvert.

Spisebilletter: inden 8. juni hos Pia's Køkken på telefon: 23 23 07 97
Husk bordbestilling hos Hans Jørgen Pedersen på telefon: 75 19 66 38

Menu:   
Marineret sild m/karrysalat   
Æg og tomat
Blinis med rødløgscreme og laks
Rissalat med æbler og rejer

Pestostegt oksefilet/fyldt kalkunbryst
Kartoffelgratin
Sommersalat
Rødvinssauce

Forskellige oste med druer og radiser
Hjemmebagt brød og kiks
Oliventapnade

Jordbærmarengskage

Drikkevarer må ikke medbringes !

Underholdning:
' Så det synger'. Kom og se Agerbæk's svar på Michael Carøe og de dygtige og modige sangere.

SAML et bord og glæd dig til denne festlige aften i selskab med de unge der er blevet lidt ældre i AgerbækMeld dig som hjælper til byfesten


Byfestudvalget har gennem flere måneder arbejdet hårdt for at få sammensat et spændende og alsidigt program for byfesten 2010. Byfesten kan dog ikke gennemføres uden vores mange hjælpere. Jo flere jo bedre - jo mindre arbejde til den enkelte. Meld dig som hjælper senest torsdag d. 20. maj - vi har brug for dig !

Åben Excel filen, udfyld den og send den til britta@mathiasen.info.

Alternativt kan du åbne PDF filen, udfylde den og aflevere/sende den til:

Britta Mathiasen
Engvej 1
6753 Agerbæk

Tak for hjælpen - det gør en forskel !Brug af "cookies" er nødvendigt for at få www.agerbaek-sf.dk til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger siden, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. På www.agerbaek-sf.dk bruges "cookies" primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge siden som altid, hvis du accepterer brugen af cookies.
Læs eventuelt mere her
Agerbæk SF | Kærbjergvej 6 | 6753 Agerbæk | Mail: formand@agerbaek-sf.dk