Nyheder


Finalestævne med flotte placeringer til Agerbæk SF
Finalestævnet blev afviklet i Næsbjerg og med flotte placeringer til spillere fra Agerbæk SF. Det blev dog ikke til topplaceringer, men der var tæt kamp om pladserne.

I B-rækken var der lige mange vundne kampe, så målscoren belv afgørende og bragte hermed Tove og Gunnar Paulsen på en 2. plads. Grethe Pallesen og Karl Jensen indtog en flot 3. plads.

Også i C-rækken var der kamp til stregen, men målscoren rakte her kun til en 3. plads til Thea og Svend Jørgen Lauridsen og og en 4. plads til Joan og Arne.

Inger og Per Adsersen kvalificerede sig ikke til  stævnet, da de ”kun” blev toer ved toer-finalen.

Se billederne her

Tak for en flot sæson 2013 !

Sommeren på hæld og petanqueturneringen er afsluttet.
 
Pentanqueturneringen 2013 er færdigspillet med flotte resultater til Agerbæk SF.
 
Der har været mange fantastiske dejlige aftener og der er spillet mange spændende kampe både på hjemme- og udebaner.
 
Agerbæk SF sluttede sæsonen med 4 puljevindere og 1 to’er. I B2 blev Grethe Pallesen og Karl Jensen vinder af puljen. I B3 blev Tove og Gunnar Paulsen vindere. I C1 indtog Thea Lauridsen og Inge Mathiasen førstepladsen og i  C2 blev der Joan og Arne Pedersen. Alle spillere er klar til finalestævnet i Næsbjerg.
 
I C1 blev Inger og Per Adsersen to’er og skal dermed spille om en finaleplads et to’er stævne i Agerbæk.
 
Eftersommerens flotte vejr indbyder heldigvis til at vi stadig mødes og spiller og dyster mod hinanden – og vi bliver ved så længe vi kan se kuglerne.

Nogle måtte ’kysse en damerøv’
 
Der var fuldt booket ved petanqueafdelingens sommerstævne den 18. august. Naboklubberne Glejbjerg, Fåborg og Næsbjerg havde sat kursen mod Agerbæk Stadion. Vi startede med rundstykker, hvorefter 44 spillere tog fat på at dyste. God stemning og let drilleri, mens petanquekuglerne blev kastet og forsøgte at ramme så tæt grisene som muligt. Der blev spillet double med skiftende makker. Alle spillede 5 kampe.
 
I pausen blev der serveret sildebord og snakken gik lystigt. Stemningen steg især p banerne, når nogle af spillerne lavede en såkaldt ’Fanny’, d.v.s. at tabe 13-0 i en runde.

Det er nemlig en tradition, at man skal ’kysse en damerøv’, nemlig Fanny. Her benyttes jævnligt et billede af en kvindelig popo, som deltagerne må hen og kysse.
 
Resultatet af dagens mange kampe blev en flot 1. plads til Leo Mathiasen med 5 vundne kampe. Inger Adsersen og Knud Erik Knudsen delte 2. pladsen medens Thea Lauridsen og Inge Mathiasen delte 4. pladsen.
Dagen blev afrundet med kaffebord (næsten sønderjysk) med hele 4 slags kage.
Alt i alt en rigtig vellykket dag, som sikkert gentages næste år.
 
Tak til sponsorer
Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke sponsorerne i Agerbæk SF for de fine spillerdragter i form af røde sweat-shirts. Vi møder ofte stor misundelse, når vi spiller i andre klubber. Dels fordi vi har så mange sponsorer, som støtter vores spillere og dels fordi vi synligt dominerer petanquebanerne, når vi talstærkt møder op i vores ens røde spillerdragter.
 
En stor tak skal også lyde til vores sponsorer ved vores sommerstævne –arrangement. En tak til Bager HJ for rundstykker, til Endrup Mejeri for ost til morgenkaffen. En stor tak også til Erling Winther som sponserede det store sildebord til frokost.
 
Eva Wollesen, petanqueafdelingen.

Kold sæsonstart 2013 i petanque
Så snart vi er efter jul og de først solstrejf kigger frem på himlen, spørger ’Petanque-folket’: ’Hvornår starter petanquesæsonen?’
Opstarten var fastlagt til den 17. marts – midt i årets første forårsmåned, - men, men lige denne søndag piskede sneen ind fra øst og lagde sig tyk og tung på banerne.
Trods vejret mødte 34 spillere op. Desværre var det ikke muligt med et spil petanque, i stedet blev det til indendørs hygge i klubhuset. Der var kaffe og kage samt en orientering om den kommende sæson ved Eva og Kirsten.
Der blev skrevet op til turneringen -  både doublehold  og 4-mandshold. Toer-finalen i double skal spilles i Agerbæk i denne sæson. Desværre får vi ingen byfeststævne.
Nu er det med at holde øje med vejret !  Vi glæder os til at se både nye og ’gamle’ medlemmer så snart banerne er fri for sne. Træningen er på tirsdage kl. 18.30.

Klubmesterskab 2011
Klubmesterskaberne 2011 blev afviklet i strålende solskin søndag d. 25. september. 32 morgenfriske petanquespillere havde en fornøjelig dag. Alle spillede 4 kampe. Da kampene ikke alle tager lige lang tid, var der rig lejlighed til at hygge sig og se de andre klubkammerater spille deres kampe.
Efter kampene var der snitter og præmieoverækkelse i klubhuset. 1. præmien gik til Kurt Ø Nielsen. Karin Kubel spillede sig på 2. pladsen, Knud Erik Knudsen og Erik Kubel delte 3. pladsen, medens Kurt Holm tog 5. pladsen.

TAK til alle spillere for en dejlig sæson. Vi ses til næste år.

Petanqueudvalget, 2011

’På tur med Kurt’ til Langli

Petanque er ikke kun et spil med runde kugler. I petanqueafdelingen har vi noget der hedder ’ På tur med Kurt’. I år – den 21. august - gik turen til Langli. Vi mødtes med godt 30 andre og naturvejleder Bent Jacobsen ved Langli Ebbevej.

Bent Jacobsen indledte med at fortælle om den forestående tur og området. Der blev gjort ophold efter 3,5 km gennem vand over Langli, hvor han fortalte om Langli og igen ved ruinerne af den gamle skole, som blæste omkring i stormen den 3. december 1999. På toppen af øen kunne vi se store fokke af sæler ligge og sole sig.

Vi fandt gul snerre og malurt, som bl.a. bruges til kryddersnaps og mange af os tog nogle kviste med hjem.

På tilbageturen var der næsten ingen vand, men vi kunne se det var på vej igen. Turen foregik i det skønneste sommervejr, så vi havde helt igennem en fantastisk skøn dag, som vi sluttet af hos Hanne og Kurt Ø Nielsen. Se flere billeder her

3 hold klar til finalekampe

Turneringsmæssigt har sæsonen 2011 budt på flotte resultater. I double er Ingrid Nielsen og Leo Mathiasen blevet puljevindere i B1 og skal spille finalestævne i Læborg den 1. september. Mary og Knud Erik Knudsen blev to’er i C2 og skal spille 2’er finale i Stenderup Krogager den 25. august. Se billeder her
 
I 4-mandsturneringen er Karin og Erik Kubel, Ruth Lund, Kirsten Aagaard og Kirsten Nielsen blevet puljevindere og skal spille finalestævne i Tjæreborg den 29. august. På 4-mandshold må man gerne være flere spillere. På det vindende hold fra Agerbæk SF er vi altså 5 spillere. Se billederne her
 
Klubmesterskab
Det årlige klubmesterskab afvikles den 25. september kl. 9.30

Under udgravningen til de 5 nye petanquebaner blev der fundet mange marksten. Een sten skilte sig dog ud fra de øvrige. Stenen blev gemt og i et stykke tid, drøftede man i petanqueafdelingen, hvad stenen kunne bruges til. Med støtte fra Bent Næslev ved Agerbæk Gravsten blev stenen slebet og graveret. I dag fremstår stenen flot og har fået en særlig plads ved petanquebanerne, hvor den markerer grundlæggelsen af petanqueafdelingen i Agerbæk SF. På billedet kan du se billedet af Bent Næslev sammen med Karin Kubel som på vegne af Agerbæk SF takker for sponsoratet.

Så kom foråret - og petanquesæsonen er skudt igang

Søndag den 27. marts var 24 spillere mødt op til første spilledag i denne sæson. Der var afbud fra yderligere 10, så det tegner godt med aktivitet på både de gamle og de nye petanquebaner.
Det var et fantastisk forårsvejr og det var svært at få stoppet med spillet igen. Men efter et par spillerunder, blev der serveret kaffe og hjemmebag i klubhuset. Der blev orienteret lidt om den kommende sæson, der bl.a. byder på jubilæumsstævne den 5. juni.
Den 15. juni, i forbindelse med byfesten, holdes officiel indvielse af de nye baner og petanqueafdelingen har udfordret Agerbæk SF's ledergruppe til en petanquekamp.
Der arbejdes desudne på etablering af en 'rangorden-turnering' for foreningens petanquemedlemmer.
Der er tilmeldt 15 hold i DGI's turnering: 1 hold i A-rækken, 6 hold i B-rækken, 6 hold i C rækken og 2 hold i rækken for 4-mandshold. Se billeder her
 
Banerne nu helt klar !
Arbejdet med færdiggørelsen af området udenom de nye baner, var blevet forsinket p.g.a. af det våde efterår. Midt i marts var jordvoldene og området omkring banerne imidlertid så tørre, at der kunne planeres og med Viggo's minirendegraver til hjælp, blev det ret så flot og der er klar til græsslåning i april - dejligt ! Se billeder her

Udvidelse af petanquebaner

Selvom petanquesæsonen 2010 er 'lukket ned' har der været stor aktivitet på og ved petanquebanerne i efteråret. Petanqueafdelingen i Agerbæk SF har haft stor succes de seneste år med positiv tilgang af nye medlemmer. Men flere medlemmer og et stort engagement har betydet at de 6 nuværende petanquebaner ikke længere er nok. Med tilskud fra Owen Luft puljen og en flot, flittig og frivillig indsats er yderligere 4 petanquebaner nu - næsten - færdiganlagt.
Først skulle der fjernes træer og buske. Så skulle der fjernes muld som Viggo klarede med gummigeden. Det udgravede område blev fyldt op med sand, grus o.s.v. samtidig med de mange flittige hænder i petanqueafdelingen lavede rapo mellem banerne. Andre lagde fliser, jævnede jord, satte stakit op og andre igen sørgede for forplejning. Det er blevet arbejdet hårdt og banerne stod næste klar, da regnen satte ind. Den sidste planering og såning af græs må vente til foråret, ligesom banerne også har godt at af 'falde til' hen over vinteren.
Men 10 baner vil være klar til foråret - klar til at byde såvel gamle som nye spillere velkommen.

Klubmesterskaberne 2010

Traditionen tro sluttes petanquesæsonen af med vores klubmesterskab, hvor medlemmerne dyster mod hinanden. 23 spillere var tilmeldt den 26. september og alle gik friske til sagen.
Der blev først spillet 2 kampe. Herefter en lille pause, hvor de medbragte 'klemmer' blev spist. Derefter blev spillet endnu 2 kampe - inden turen gik til klubhuset hvor Jette havde bagt skønne pandekager. Medens maverne blev fyldt med panderkager, blev pointene talt op. Mary Knudsen indtog 1. pladsen med 4 vundne kampe. 2. pladsen gik til Gunnar Paulsen medens der skulle omkamp til om 3. pladsen. Det blev Inge Mathiasen som spillede sig til 3. pladsen og Knud Erik Knudsen sluttede på 4. pladsen. Se billeder her
Det har været et fantastisk sæson med flotte resultater både i turnering og ved stævner.
Petanqueafdelingen holder dog ikke pause endnu. Man er nemlig i fuld gang med at udvide med yderligere 4 petanquebaner, som skal stå klar til næste sæson 2011.

Succes ved finalestævnet den 2. september

Hele 3 hold fra Agerbæk SF havde kvalificeret sig til finalestævnet i C-rækken. Finalestævnet blev afviklet på Fåborg Stadion den 2. september. De 3 hold bestående af Gunnar og Tove Paulsen, Ingrid Nielsen og Leo Mathiasen samt Eva Wollesen og Kurt Nielsen. Alle 3 hold spillede nogle flotte kampe. Det var derfor rigtig dejligt, at vi også kunne tage sejren med hjem til Agerbæk, idet Eva Wollesen og Kurt Nielsen vandt stævnet.
A- og B- rækkerne blev vundet af spillere fra Næsbjerg RUI.
Super afslutning på sæsonen 2010 - som dog først afsluttes helt med vores eget klubmesterskab den 26. september. Se billeder fra finalestævnet her.

Petanque mere end at kaste kugler.....
I petanqueafdelingen er aktiviteterne og fællesskabet ikke alene koncentreret omkring spillet og de runde petanque-kugler. Blandt medlemmerne har vi en erfaren vandringsmand - Kurt Nielsen. Den 28. august havde Kurt således arrangeret en spændende og naturskøn vandretur fra Starup til Hovborg. Turen var helt fantastisk med de forskelligartede landskaber, vi mødte undervejs. Der var skov, eng, lyngslette og sump. Flere gange måtte vi krydse Holme Å, heldigvis via nogle solide broer. Vi plukkede og smagte på svampe undervejs og tog en smut forbi den genfundne kilde.
I Baldersbæk holdt vi rast og spiste vores madpakker. Efter en 4 timers oplevelses- og lærerig vandretur ankom vi til Hovborg. En super dejlig tur, som Kurt allerede er blevet opfordret til at gentage i 2011. Se flere billeder her

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Agerbæk SF | Tranebærvej 44 | 6753 Agerbæk | Mail: formand@agerbaek-sf.dk